top of page

   I vår butik hittar du ett stort utbud av glass, godis, dricka med mera. Vi har dock beslutat att totalbojkotta produkter från Mondelez, inklusive deras varumärke Marabou, på grund av deras verksamhet och skattebetalningar i Ryssland.

   Vi följer en kompromisslös bojkott mot Ryssland och deras allierade som är involverade i kriminella aktiviteter. Vi vill inte stödja försäljningen av produkter från företag som bidrar till kriget mot Ukraina genom att betala två miljarder till den ryska staten i skatter. Därför kommer inga av dessa varumärken att finnas i vår kioskdel.

   Vi kommer också att blockera Unilever, vilket innebär att GB-glace inte kommer att vara tillgängligt.

   Istället kommer vi att anlita andra leverantörer som inte har relationer till Ryssland och därmed inte bidrar till konflikten. Det finns gott om lika goda alternativ på marknaden att välja bland.

Vår bojkott är ett uttryck för vår ståndpunkt och värdegrund, och vi följer en lista över företag och deras relationer till Ryssland för att göra välgrundade beslut om vilka produkter vi erbjuder i vår butik.

   Det kommer att inom kort komma in mycket spännande nyheter du inte kan köpa någon annanstans i hela Skaraborg, det kan vi gå i god för. Vad det är, kommer vi att redovisa när det är hemma på hyllan. Det kommer kanske inte vara lika billigt som det i vanliga butiker men desto mer exklusivt på sitt sätt. Så håll ögonen öppna, vi är beredda till allt! 

Information om hur du som enskild konsument kan utöva ekonomisk påtryckning mot den ryska regimen.

Vi kan alla göra något, men ingen kan göra allt.

  • Ett aktivt val av varumärken, produkter som inte stödjer eller fiansierar rysk verksamhet

  • ett lika aktivt val att välja bort varumärken som har verksamhet eller säljer till Ryssland 

Användbara länkar om du är osäker på varans status:

Marabou | Mondelēz International, Inc. (mondelezinternational.com)

Internationell lista på företag och deras Rysslandsrelationer:

Rubusiness.org - companies operating in Russia on the war in Ukraine.

bottom of page